23.05.2013 12:00

Местна комисия за борба с трафика на хора

   В периода 19 - 21 юни 2013 г., в гр. Варна се проведе поредната лятна академия за доброволци, в която участваха дoброволци към местните комисии за борба с трафика на хора от градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен.
Лятната академия за доброволци 2013 - гр. Варна се организира от Община Варна, Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерски съвет и Местната комисия за борба с трафика на хора - Варна.
Доброволческият лагер всяка година събира ученици от цялата страна, които активно участват в дейностите по превенция на трафика на хора, част от националните и регионални информационни кампании в градовете, в които има изградени местни структури за борба с трафика на хора. По време на академията младежите, които са преминали базисно обучение за  начините на предпазване от рискови ситуации, умения за прилагане на превантивни програми по теми, свързани с трафика на хора, доразвиха своите презентационни умения, научиха повече за елементите и структурата на обучителния процес, придобиха умения за водене на групов процес, интервенции и начини за намеса.
Наред с обучението, младежите доброволци имаха възможност да създадат нови познанства и приятелства, да обменят своя опит, свързан с превантивните дейности, които извършват, както и много да се забавляват. Станалата традиционна доброволческа академия на Националната комисия за борба с трафика на хора се осъществява с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“ България. Доброволците към МКБТХ Велико Търново продължават да провеждат своите превантивни обучения и след завръщането си, така както е предвидено по план. Можете да научите повече за проблемите, свързани с явлението „трафик на хора“ на www.antitraffic.government.bg

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.