27.08.2024 16:20

Експертен съвет по спорта е сформиран към Община Велико Търново

Инициативата е на заместник-кмета Георги Недев, доказани спортни деятели влизат в консултативния орган

Експертен съвет по спорта е сформиран към Община Велико Търново по инициатива на заместник-кмета по спорт, младежки дейности, туризъм и демографски политики Георги Недев.
В състава му влизат спортните експерти Георги Давидов и Йордан Дурчев, управителят на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов, доказани спортни деятели и треньори като Антоанета Селенска, Бончо Генчев, Мирослав Колев, Снежина Михова, доц. Светослав Стефанов, журналистът Анатоли Петров. Съставът на консултативния орган остава отворен.
Целта на експертния съвет е да помогне за разширяване на сътрудничеството и работата между Община Велико Търново и спортните клубове, а при възникване на въпроси – те да бъдат разрешавани в диалог и още по-бърз порядък.
По време на първата работна среща бе обсъдена наредбата за финансиране на спортните клубове и бъдещи изменения на нормативната база, засегнати бяха теми за развитието на материалната база за спорт през последните години, инвестиционната програма на Общината в тази сфера в рамките на новия мандат.
Георги Недев представи намеренията за изработване на нова методика за подпомагане на футболните клубове, състезаващи се в областните дивизии, както и на детския футбол в общината.
Предстои информационна кампания за дейността на Общината в сферата на масовия и професионален спорт и за насърчаване на клубовете да кандидатстват по проекти.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.