14.05.2024 17:53

Детска академия стартира за поредна година в община Велико Търново

Акцент е поставен върху пътната безопасност

Лятна детска академия с акцент върху пътната безопасност стартира за поредна година в община Велико Търново. В създадения Център за превенция и спорт във великотърновското село Балван Общината и партньори изградиха пет тематични площадки, на които децата и учениците от населените места в общината, а и от цяла България, ще усвоят важни умения още от ранна възраст.
Старт на тазгодишната кампания дадоха кметът на старопрестолния град Даниел Панов и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
„Обучавани от полицаи и от пожарникари, децата учат правилата за движение по пътищата, поведението им като пешеходци и колоездачи, как да реагират при пожар или при наводнения и земетресение, как да оцеляват сред природата и как да опазват околната среда. А най-важното е, че всички тези знания децата ги предават и на техните връстници“, коментира Даниел Панов.
Висока оценка за Центъра за превенция и спорт в Балван даде Калин Стоянов. Възпитанието и обучението са много важна част от борбата с пътнотранспортния травматизъм и Велико Търново е модел, който си заслужава да бъде приложен в цяла България, посочи той.
Центърът за превенция и спорт е резултат от едно успешно и дълготрайно партньорство. То обединява Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружение на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюзът на пивоварите в България. Лятната кампания се реализира и с активното участие на центровете за работа с деца и младежи в населените места от общината.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.