15.11.2023 13:32

Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ организира „Социален ден на уменията и способностите на хората с интелектуални затруднения“

Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ организира на 17 ноември /петък/ „Социален ден на уменията и способностите на хората с интелектуални затруднения“, със следните събития:
  • представление на сцена „Животът е социален цирк“ от 10:30 часа в Голяма зала на Община Велико Търново, организирано в партньорство с Фондация „Мини арт фест“ гр. София и специалното участие на Галина Риом-Ройбек- автор на програмата и основен цирков треньор. Участници в представлението ще бъдат потребители от четири социални услуги в общината – Комплекс от социални услуги за деца „Вълшебство“, Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и лица с интелектуални затруднения. Входът е свободен.
  • „Ден на отворените врати“ от 14:00 часа в село Церова кория, ул. „Втора“ № 26а в социалната услуга „Център за социална рехабилитация и интеграция за лица с психични разстройства и с интелектуални затруднения“, разкрита в изпълнение на Проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Представяне на новоизградената материална база и кратка програма, представяща уменията на потребителите.
(за представители на медиите е осигурен транспорт – тръгване 13:30 часа пред сградата на Община Велико Търново)
Официални гости на събитията на 17.11. ще са:
  • г-жа Сара Гру Андерсен -  зам. - посланик на Кралство Дания,
  • г-жа Елка Налбантова – зам.-министър на труда и социалната политика,
  • г-н Цветан Спасов – главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти“ и ръководител на Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“ към Министерство на труда и социалната политика и други.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.