13.09.2023 15:26

Откриха новите придобивки В ПМГ „Васил Друмев“ – мултифункционална спортна зала, IT-център и библиотека

Във Велико Търново бе открита новата Мултифункционална спортна зала в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. В училището са изградени също нов IT-център с два компютърни кабинета, библиотека, нови класни стаи и санитарни възли.
Лентата на новите придобивки прерязаха директорът на училището Ангел Гушев и кметът на старопрестолния град Даниел Панов.
„ПМГ „Васил Друмев“ е гордост за Велико Търново – с успехите на учениците в сферата на точните науки, а и в спорта, също с иновативния подход на учителите и качествената образователна програма. Щастлив и горд съм, че Общината, ръководството на училището и МОН реализирахме успешно този важен проект. Финансирането в размер на 1,3 млн. лева е по Националната програма за изграждане на нови и реконструкция на съществуващи училища, детски градини и детски ясли, а проектът е един от първите одобрени след старта на програмата по времето на министър Красимир Вълчев“, коментира Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново подчерта, че образованието и обновяването на училищата, детските градини и детските ясли са негов водещ приоритет още от първия му мандат –голяма част от тях вече са обновени.
„Нека пазим съграденото и новите придобивки - те остават за поколенията Просветата остава водещ приоритет и занапред“, коментира кметът Даниел Панов. Той подари на Ангел Гушев ваучер за закупуване на електронно табло за спортния сектор.
Сред гостите на церемонията бяха представители на държавни институции, учители, спортни деятели и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.