07.09.2023 14:02

Кметът Даниел Панов разпореди незабавна корекция на подход в кръстовището при „Беляковско шосе“

Разширяването на входа към ул. „Полтава“ ще е за сметка на изпълнителя

Незабавно да бъде разширен подходът от бул. „България“ към улица „Полтава“ - част от кръстовището с ул. „Беляковско шосе“, което се ремонтира основно в момента, като отново бъдат проверени и преценени и проектните параметри. Това разпореди кметът на Велико Търново Даниел Панов след сигнали от граждани.
Панов благодари на великотърновци за обществената ангажираност при реализацията на важния инфраструктурен обект.
Допуснатите грешки при изпълнението на проекта в частта му за подхода да бъдат коригирани своевременно и за сметка на изпълнителя, при спазване на договорените срокове и без оскъпяване, е разпореждането на Даниел Панов.
Направен бе тест със сметосъбиращ камион – машини, които са сред най-малко маневрените. Разширените зони от двете страни на подхода допълнително ще бъдат изпълнени със специална настилка, за да улеснят  преминаването на превозни средства с подобни габарити.
„Експериментът е направен не с цел привличане на обществено внимание и използване за предизборни цели, а за своевременно намиране на адекватно решение на проблемите. Това е задачата на отговорните лица, на които са възложени проверките и своевременните решения“, коментира Панов.
Различните етапи от реализирането на проекта – проектиране и изпълнение, са обстойно проверявани и анализирани и ако бъдат установени проблеми, отговорните лица ще представят подробен план за отстраняването в рамките на срока на договора.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.