04.08.2023 11:39

Децата от Вокална група „Пеещи камбанки“ донесоха благопожеланията на папа Франциск за Велико Търново

С първа награда и купа от международен музикален конкурс в Рим и най-вече - с благопожелания за Велико Търново и жителите на Старата столица, лично отправени от папа Франциск се завърнаха талантливите деца от Детска вокална група „Пеещи камбанки“. Шестте момичета, водени от музикалния педагог и основател на формацията Владимир Габров, пяха на площад „Св. Петър“ пред едноименната базилика в сърцето на Ватикана и присъстваха на месата, отслужена от папа Франциск.
„Вълнението бе огромно, когато името на Велико Търново се е чуло в молитвата на главата на Римокатолическата църква“, споделиха децата и техните родители по време на среща с кмета на Старата столица Даниел Панов и заместник-кмета Снежана Данева-Иванова.
„Благодаря ви, че чрез вашето чудесно представяне името на Велико Търново се споменава с добро във Ватикана, че популяризирате както културното наследство на България и старопрестолния град, така и българското творчество“, обърна се Панов към талантливите деца, родителите им и Владимир Габров. Панов подари на „Пеещи камбанки“ една от десетте камбани, които бяха поставени пред крепостта Царевец по време на достойното представяне на града в надпреварата за Европейска столица на културата.
Владимир Габров изказа признателност към Даниел Панов и Община Велико Търново за подкрепата, която Вокална група „Пеещи камбанки“ винаги е получавала, включително и в организацията на пътуването до Рим и Ватикана. От името на Даниел Панов и Общината децата подариха на папа Франциск икона на св. Петка Търновска.  

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.