04.08.2023 11:01

Офицерите и сержантите от Випуск „Васил Левски“ на НВУ получиха пагоните си в центъра на Велико Търново

Даниел Панов поздрави младите военнослужещия за достойния житейски избор

Близо 130 курсанти и кадети от 145-и випуск „Васил Левски“ на Националния военен университет получиха пагоните си за първото си военно звание – във Велико Търново те стават офицери и сержанти. Тържествената церемония се състоя в центъра на Велико Търново, а сред официалните гости бе президентът на България Румен Радев.
Кметът на Старата столица Даниел Панов поздрави младите офицери и сержанти за достойния избор да служат вярно на България и българския народ. „Това е кауза, която се следва през целия живот. Вярвайте в силата, която носите, в способностите и уменията, които сте придобили в НВУ „Васил Левски“. Вие завършвате обучението си в историческата и духовна столица на България и град, в който българският войник винаги се е радвал на заслужена почит и уважение“, обърна се Панов към младите военнослужещи.
„Вярвам, че ще бъдете достойни наследници на патрона на вашия випуск – Апостола на свободата Васил Левски, и че ще бъдете радетели за национално единство в името на силна и европейска България“, гласеше още поздравът на Даниел Панов. Той благодари на командирите, преподавателите на офицерите и сержантите, както и на родителите на младите хора.
Първенец на випуска е лейтенант Богдан Кенаров, който бе удостоен с Академичната награда на НВУ „Полковник Борис Дрангов“, връчена от президента Румен Радев, както и с наградата „Генерал Сава Муткуров“, дадена от едноименния комитет.
Официални слова произнесоха още държавният глава, началникът на НВУ „Васил Левски“ бриг. генерал Иван Маламов, началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов, зам-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.