10.07.2023 11:00

1300 лекоатлети се бориха за националните медали на стадион „Ивайло“

Великотърновецът Деян Гемижев взе златото на хвърляне на диск

За трета поредна година Велико Търново прие на стадион "Ивайло“ Националния шампионат по лека атлетика. Домакинството на най-престижното лекоатлетическо състезание в България е четвърто в 65-годишната история на спортното съоръжение.
Около 1300 бяха състезателите на „Ивайло“, борещи се за медалите в различните дисциплини през последните три дни. Те отново се увериха в отличните условия за различните лекоатлетически дисциплини, които стадионът в старопрестолния град предлага.
Кметът Даниел Панов приветства състезателите, техните треньори, публиката и организаторите от Българската федерация по лека атлетика. Той поздрави великотърновския лекоатлет Деян Гемижев за поредния успех, с който прославя Старата столица. В родния си град Гемижев вдигна златото и стана шампион на България в хвърлянето на диск. Панов изказа признателност и на бащата и личен треньор на Деян - Николай Гемижев.
Кметът на Велико Търново награди медалистите в бягането на 400 метра с препятствия при мъжете и жените, както и на скок дължина при мъжете, където златен медал взе Божидар Саръбоюков – световен вицешампион на скок височина.
Панов и Диян Драшков от Българската федерация по лека атлетика увериха, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред – поредното домакинство на най-престижното състезание е признание за отличната материална база във Велико Търново. Специално за стадион „Ивайло“ от БФЛА закупиха и предоставиха лицензирано оборудване „Поланик“ за 140 000 лева, което включва скочище за овчарски скок и 110 състезателни препятствия.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.