10.05.2023 10:30

С нов автомобил за разнос на храна се сдоби Домашен социален патронаж – Велико Търново

Община Велико Търново закупи фабрично нов лекотоварен автомобил за разнос на храна, който ще бъде предоставен за нуждите на Домашен социален патронаж. Инвестицията е в размер на 38 850 лв.
79 % от тези средства са безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика, чрез целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Останалата част от инвестицията е собствен финансов принос.
Реализацията на проекта допринася за обновяване и модернизация на автопарка на Домашен социален патронаж, в който ежедневно се приготвя и доставя храна на повече от  600 потребители от 20 населени места на територията на общината. Очаква се да се оптимизира работният процес за персонала, пряко ангажиран с разноса, а това ще подобри услугите, предоставяни от Домашен социален патронаж.
Реализацията на проекта подкрепя дейностите, които Община Велико Търново изпълнява по проекта „Топъл обяд”, благодарение на който 200 лица в неравностойно социално положение получават безплатно приготвена храна.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.