18.04.2023 10:00

В рамките на изпълнение на проект "Разширение на “Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ ще се проведе заключителна пресконференция

Заключителна пресконференция за обобщаване постигнатите резултати от реализацията на проект "Разширение на “Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов“ ще се проведе на 21 април 2023 г. на ВИП площадка „Звук и светлина“, гр. Велико Търново, с начален час 10.30 ч.
Заключителната пресконференция има за цел да представи пред широката общественост проекта, общата и стратегическите цели, постигнатите резултати, ползите за целевите групи, както и източниците на финансиране.
  • ОСНОВНА ЦЕЛ: Създаване условия за развитието на конкурентноспособни културни атракции на територията на Община Велико Търново и стимулиране диверсификацията на местните и регионални културни продукти.
  • СПЕЦИФИЧНИ  ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА: превръщане на Мултимедийния посетителски център в предпочитан културен обект за посещение, като се осигурят подходящи условия за целогодишно му посещаване чрез предложените съвременни аудиовизуални ефекти и обогатен интериор, както и стимулиране интереса на различни целеви групи, чрез осъществяване на предвидените дейности.
С изпълнението на проектните дейности са постигнати следните резултати:
  • Визуализиране живота на различните социални слоеве във Второто българско царство, техните нрави, обичаи, бит и одежди. С помощта на съвременната аудио – визуална техника, по-пълно ще се възприеме богатата история на града от този период, неговата царственост, войнска слава и духовна мощ.
  • Представен разнообразен интериор от богато декорирани 37 фигури, пресъздаващи възпоменателни събития от периода на Второто българско царство, презентирайки множество архитектурни детайли, атрибути и аксесоари, подходящо осветление и озвучаване на отделните елементи и композиции.
Изпълнените дейности и тяхната взаимовръзка ще окажат благоприятен синергичен ефект и тяхното изпълнение ще допринесе за постигане целите на проекта. В резултат на извършената инвестиция, Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“ ще се превърне в притегателен център за провеждането на  местни, национални и международни културни събития.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.