12.04.2023 16:30

19 певчески формации се изявиха на Песенния празник „Цветница” на клубовете на пенсионера и инвалида в Община Велико Търново

На светлия християнски празник Цветница Община Велико Търново съвместно с Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите и Клуба на пенсионера и инвалида „Златна възраст“ проведоха в с. Велчево 31-и Песенен празник „Цветница 2023“. След 3-годишнно прекъсване традицията бе подновена и за празника на сцената на Народно читалище „Светлина-1892” се изявиха 19 певчески формации от 18 Клуба на пенсионера и инвалида в общината.
Кметският наместник на Велчево Мустан Юсменов приветства съставите и им пожела здраве, щастие и вдъхновение. Сред гостите бяха също Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново и Радка Маркова - председател на Общински съвет на Нов съюз на пенсионерите.
„Изключително радостна съм, че отново имаме възможност на един от най-цветните пролетни празници да бъдем заедно и да се насладим на вашите изпълнения и всеотдайна обич към музиката. Благодаря ви, че ни давате възможност да усетим песента – жива, емоционална, зареждаща. Продължавайте с нестихващ стремеж да предавате на поколенията традициите и обичаите ни и да обогатявате културния живот на Община Велико Търново“, обърна се към всички присъстващи Росица Димитрова.
В края на събитието по традиция знамето символ на песенния празник бе предадено на домакините през следващата година – на Клуба на пенсионера и инвалида „Мъдрост“ в гр. Дебелец. За представянето си всички певчески съставите получиха специални грамоти и подаръци, осигурени от Община Велико Търново. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.