06.07.2022 14:30

Във Велико Търново: Дъжд мести откриването на фестивала „Сцена на вековете“ в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“

Танцовата мистерия „Сънят на Пилат“ дава старт на фестивала „Сцена на вековете“ във Велико Търново на 9 юли. Заради прогнозата за дъждовно и лошо време спектакълът на Старозагорската опера няма да бъде под открито небе на Царевец, а ще е в залата на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
Часът остава непроменен – 21,00 ч. в съботната вечер /9 юли/. Всички закупени билети ще важат без нужда от нова заверка.
Постановката е вдъхновена от романа на Михаил Булгаков „Майстора и Маргарита“ и е по музика на големия български композитор Стефан Димитров. Пред публиката ще се разкрие духовната визия на Булгаков, но на езика на съвременния свят, с преплитане на идеите за доброто и злото, светлината и мрака и за корените на тези сили.
Сценографията и подхранващите въображението над 300 костюма на Павол Юраш (Словакия), либретото на Яна Темиз (Русия, Турция) и ценната помощ на хореографа Станислав Фечо (Чехия) са помогнали на световноизвестния хореограф Василий Медведев да превърне симфоничното произведение на Стефан Димитров във впечатляващ спектакъл.
В ролята на Маргарита ще е примабалерината Анелия Димитрова, Фредерико Пинто от Португалия ще бъде Майстора, Фиорди Лоха (Албания) – Пилат Понтийски, испанката Клара Ферер ще танцува в ролята на Хела/Низа, Каито Такахаши от Япония ще бъде Котаракът Бегемот/Юда, а мексиканецът Марсело Молина ще е Воланд.
С цялата програма на събитието може да се запознаете на тази страница.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.