10.06.2022 16:00

Самоводската чаршия дава приоритет на пешеходното движение

Пешеходното движение става основно за Самоводската чаршия във Велико Търново в активния туристически сезон. От 15 юни /вторник/ се въвежда нова организация, която предвижда ограничаване на достъпа на автомобили от 10,00 до 20,00 ч. За целта вече е монтирано автоматично съоръжение - булард.
По този начин се акцентира върху облика на Самоводската чаршия като Алея на занаятите, в чиито дюкяни и работилници се опазват и популяризират над 20 старинни български техники и производства.
Живеещите в района ще могат да използват улиците „Въстаническа“ и „Поп Матей Преображенски“ за преминаване с автомобили.
Зареждането на търговските обекти следва да става преди 10,00 ч. или след 20,00 ч. – в този период ограничението за навлизане на МПС не важи.
Устройства за управление на буларда ще бъдат предоставени на Спешна помощ, пожарната и полицията – при нужда автомобилите със специален режим на движение ще могат безпрепятствено да имат достъп до чаршията.
Контролът на новата организация на движение ще се осъществява от общинската дирекция „Строителство и устройство на територията“ и от ресорното общинско дружество. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.