10.06.2022 11:00

Даниел Панов разпореди постоянно наблюдение на Янтра и нивата на реките край Велико Търново

Постоянно наблюдение на нивата на р. Янтра и притоците й край Велико Търново, преминаващи през територията на общината, разпореди кметът на старопрестолния град Даниел Панов. Повод са прогнозираните валежни количества в периода 10-12 юни.
Указания за мониторинг са дадени също на всички кметове и кметски наместници в общината, а цялата дейност е под координацията на заместник-кмета по строителство и устройство на територията проф. Георги Камарашев.
Нивата на реките Янтра и Белица се следят в реално време и чрез дигитална система. На всеки 15 минути в контролния център постъпва актуална информация за движението на водите, събирана от радарните сензори в кв. „Чолаковци“, Килифарево и с. Пушево.
Повишена е готовността за реакция и на регионалните дирекции за пожарна безопасност и защита на населението. За цялата страна през уикенда се очакват валежи, чиито количества в отделни райони могат да надхвърлят 50-80 мм. Това става ясно от кореспонденция с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Николов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.