14.04.2013 09:00

Ден на бездомните животни във Велико Търново

  На 16.04.2013 г., вторник, по инициатива на Община Велико Търново, фондация "Четири лапи" и доброволци в Старопрестолния град, ще се проведат серия от събития, популяризиращи дейности, свързани с бездомните животни.

В 10:00 ч., в зала 302, в сградата на общината ще се проведе пресконференция, на която представители на фондация "Четири лапи" ще обобщят резултатите от протичащата кампания за кастрация на бездомни и дворни кучета и котки.

В 16:00 ч. отново в сградата на общината ще се проведе среща при отворени врати между граждани, неправителствени организации и представители на институциите във връзка със случаите на насилие над животни. Срещата е по инициатива на жители на Велико Търново и региона, които са силно разтревожени от случаите на разхвърляне на отровни примамки, предназначени за бездомни животни. Ще бъдат разисквани възможностите за сътрудничество между институциите и гражданите за повишаване на разкриваемостта на тези престъпления и предотвратяването им. Ще присъстват представители на местната власт, областната дирекция по безопасност на храните, полицията и прокуратурата.

През целия ден в парк "Майка България" доброволци на "Четири лапи" ще представят дейността на организацията и ще раздават информационни брошури относно добрите грижи за кучетата и котките. Основен акцент ще бъде поставен върху разясняването на мерките, които всеки трябва да предприеме, за да предпази себе си и домашния си любимец от заразяване с вътрешни и външни паразити. От "Четири лапи" отчитат, че основната причина за разпространяването на заболявания като кучешката тения е не толкова високия брой безпризорни кучета, а все по-ниската хигиена на значителна част от гражданите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.