10.04.2013 16:10

Гласовете на Arena di Verona за първи път в България

  По случай 60 годишния юбилей на световния тенор Калуди Калудов ( Kaludi Kaludov ), ще гостува хора на Верона ( Coro di Verona ) във Велико Търново на  30 май в ДКС „Васил Левски”  от 19:00ч.

CORO DI VERONA и Калуди Калудов ще изпълнят част от шедьоврите на Джузепе Верди, които век и половина след своето създаване са напълно автентични, непроменени, в обичайния оперен репертоар. Верона, със знаменитата си Антична Арена, ще покаже своята сила и красота за първи път и в България с над 150 артисти на сцената.

Събитието е част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата  през 2019 година и е  резултат на проведените през 2012 година срещи и разговори на кмета на Община Велико Търново с кмета на Верона.

От 80-те години и досега международната кариера на Калуди Калудов е възходяща и той е нареждан от ценителите на операта в челото на тенорите в света. Пял е в Ла Скала в Барселона, Виенската Щатсопер, Цюрих, Женева, Театро Колон Буенос Айрес, Япония, Австралия, Филаделфия, Земпер опера в Дрезден, Дойче щатсопера Унтерден Линден Берлин, Дойче опера Берлин, Театрола Фениче във Венеция и много други водещи театри по света. Изпълнявал е главните тенорови партии в опери на Верди, Пучини, Маскани, Бизе, Леонкавало и др. Сега Калуди Калудов ще участва заедно със солистите Анна Дитри ( Anna Dytry ) - сопран, Елена  Чавдарова-Иса - мецосопран и Юлиян Константинов - бас, с изключителното участие на гласовете от Арена ди Верона и Русенската филхармония, под диригентството на Найден Тодоров, „Музикант на годината 2012”.

Билетите са в продажба от утре - 11 април и са на цени от 20 до 60лв. и ВИП от 80 до 100лв. Билети се продават в Туристически Информационен Център, на касите на магазини „Пикадили”, „Германос”, „Офис 1”, бензиностанции „ОМV” и онлайн в системата на Eventim.bg

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.