05.04.2013 14:00

Възпитаници от Дипломатическа академия Виена подкрепиха кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата

  С любезното съдействие на Негово Превъзходителство Посланика на Република Австрия г-н Герхард Райвегер днес във Велико Търново гостува група от възпитаници на Дипломатическа академия Виена.

Заместник кметовете на общината г-жа Снежана Данева-Иванова и г-н Ганчо Карабаджаков направиха презентация на 7 000 годишната история и кандидатурата на Велико Търново за Европейска културна столица през 2019 година.

Възпитаниците на Академията, които ще градят европейската дипломация през следващите 50 години бяха видимо впечатлени, както от историята и уникалното културно наследство, така и от модерният културен живот и богатството на събития в областта на културата в Старата столица.

Младите дипломати зададоха множество въпроси, свързани с кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата, както и за съвременните социално - икономически аспекти на развитие на града и неговите проблеми.

„Имате нашата подкрепа и нашите гласове за кандидатурата си за Европейска столица на културата” - заявиха възпитаниците на Дипломатическа академия Виена.

След срещата си в общината ще посетят Австрийската библиотека във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Областна администрация, Мултимедиен посетителски център „Царевград Търнов”, село Арбанаси - църквата „Рождество Христово” и „Констанцалиева къща”. Вечерта ще имат удоволствието да се насладят на подарения от кмета на Община Велико Търнoво г-н Даниел Панов аудио - визуален спектакъл „Царевград Търнов".

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.