05.04.2013 16:00

Проведоха се консултации с политическите партии за разпределение на местата в секционните избирателни комисии

   Днес, 5.04.2013г. в Община Велико Търново се проведоха консултации за разпределяне на местата в секционните избирателни комисии. Консултациите се проведоха с участието на парламентарно представените партии във връзка с предстоящите парламентарни избори.

Във връзка с промени в Изборния кодекс от 01.04.2013 г. РИК Велико Търново излезе с Решение, с което бяха определени броя на членовете и тяхното разпределение в СИК за 10-те общини в цялата област. Според методиката, зададена от ЦИК на територията на Община Велико Търново броя на членовете на СИК за Парламентарни избори 2013 ще е 1008 души.

На консултацията днес всички парламентарно представени партии стигнаха до пълен консенсус и протокола бе подписан от всички участници без забележки.

С пълномощно от кмета на Община Велико Търново консултациите се проведоха от секретаря на Общината, директор дирекция „Правна” и началник отдел ”Правно осигуряване”.

В началото на следващата седмица кметът на общината ще предостави всички изискуеми от закона документи за назначаване на СИК от РИК.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.