05.07.2021 12:30

Столетничка отпразнува своя специален ден с роднини, приятели и гости

Родена през далечната 1921 г. Неделя Вангелова, която днес живее във Велико Търново, на 1 юли отпразнува своята 100-годишнина.
Столетничката духна свещите на тортата в дома на своята дъщеря Богданка в присъствието на своите най-близки хора. На празника бе поканен скъп за семейството гост г-жа Росица Димитрова – Директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Общината, която изненада рожденичката със специален подарък- ръчно изработена графика с конец на четерлистна детелина. Тя отправи към баба Неделя своите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие и все така да грее от щастие покрай най-близките си. От името на Кмета на Община Велико Търново, г-жа Димитрова поднесе специален поздравителен адрес, торта, цветя и парична сума, осигурени от Общината.
От своя страна домакините поднесоха своите искрени благодарности към г-жа Димитрова за вниманието и професионализма и, както и за подкрепата, която семейството получава в грижите за столетничката.
През своя дълъг житейски път баба Неделя е отгледала син и дъщеря и се радва на четирима внуци, четирима правнуци и един праправнук. Известно време е работела в ТКЗС-то в Леденик, а след това в ДАП Велико Търново, а също така е участвала в певческата група към читалището в Леденик.
През годините баба Неделя, споделя че се е стремила да се храни разнообразно и балансирано и без да прекалява, а дълголетието си смята, че се дължи на приема на много зеленчуци. На младини много държала всеки ден да се яде постно, с изключение на събота.
Според нея най-важното, което човек трябва да направи в живота си, за да има добро бъдеще е да учи, като това най-често дава за съвет на своите деца и внуци.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.