15.01.2021 17:00

Дигитални устройства и хардуер бяха дарени на осем социални услуги във Велико Търново

Осем от социалните услуги от резидентен тип, функциониращи в Община Велико Търново получиха безвъзмездно дарение от общо 26 дигитални устройства, предоставени от фирма „Шанс – М. Байчев“ ЕООД. Средствата за закупуване на устройствата са дарени от благодетелите по време на благотворителната инициатива „Мото Коледа – Велико Търново“ за подпомагане на деца в неравностойно положение. Кампанията бе организирана от Георги Недев и неправителствената организация „Спортен клуб –Велико Търново“.
Дарителят Милко Байчев посети на място осемте социални услуги и предостави на управителите таблети, компютри, мултифункционални устройства, принтери и друг тип дигитален хардуер, осигурени от фирма „Комсис“ ООД.
В знак на благодарност и уважение за жеста потребителите посрещнаха дарителя и представителите на Община Велико Търново с домашно приготвена питка и им подариха ръчно изработени сувенири. Малчуганите от центровете за настаняване от семеен тип за деца без увреждания на ул. „Цветарска“№14 поздравиха със стихотворения и песни своите гости, сред които Добромир Милков – представител на фирма „Комсис“ ООД и Георги Недев.
От името на общинското ръководство Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ благодари за дарението и вниманието от страна на бизнеса. Тя посочи, че това е важна подкрепа на екипите и потребителите от социалните услуги в общината. При посещението си дарителите се срещнаха с екипите на социалните услуги, запознаха се с дейностите и пряката работа с потребителите.
С дарените дигитални устройства се подобрява материално-техническата база и условията за работа на екипите в социалните услуги от резидентен тип, осигуряват се условия за провеждане на онлайн обучение на децата, подобрява се комуникацията между потребителите и техните семейства и др.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.