18.03.2013 12:30

Подготвя се празничната украса на Велико Търново

  В дните предшестващи Празника на Велико Търново започна монтирането на знамена върху фасадите на сградите в централната градска част. От Централна поща до сградата на Музей „Възраждане и Учредително събрание” в момента се монтират 75 национални и 75 знамена на Велико Търново.

Трибагрениците и виолетовите знамена с трите лъва отново ще бъдат неотменна част от атмосферата на Празника на град Велико Търново 22 март.

Започна монтирането на 33 двустранни знамена на Европейски съюз, Република България и на Велико Търново на Западен пътен възел. На Източен пътен възел в момента се монтират още 45 такива знамена.

Върху фасадата на сградата на Община Велико Търново ще бъде монтирано голямо виолетово знаме с площ 48 квадратни метра.

Община Велико Търново благодари на всички над 200 доброволци, които заявиха готовността си да участват в пускането на летящите хартиени фенери в рамките на програмата за празника на Велико Търново на 22 март.

Желаещите да се включат в доброволческият корпус могат да заявяват това свое желание до четвъртък, 21 март, на тел 619 307, на имейл pirvt@abv.bg, както и да получат в стая 307 на Община Велико Търново своите стикери за пропускане през Стамболовият мост на 22 март.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.