18.04.2012 15:23

Алея в град Таршин, Малта ще бъде кръстена "Велико Търново"

Паркова алея в малтийския град Таршин ще носи името на Велико Търново. Това съобщи днес кметът на побратимения на старата столица град Пол Фаруджа, който се срещна с градоначалника Даниел Панов.

Г-н Фаруджа е на посещение в старата столица във връзка с представянето на Таршин на ІХ-то Международно изложение „Културен туризъм”. Малтийският град ще се представи на самостоятелен павилион в програмата на изложението.

Пол Фаруджа информира колегата си Даниел Панов, че в момента в град Таршин се реализира европейски проект за изграждането на парк, в рамките на който Велико Търново ще засади свое дърво и на града ще бъде именувана една от новите паркови алеи. Двамата кметове се споразумяха да бъде изготвен проект и изработен мемориален каменен знак, който ще представи един от символите на Велико Търново и ще бъде монтиран в новостроящият се парк.

Даниел Панов и Пол Фаруджа коментираха възможностите да се активизират връзките между двата града в областта на културата, изкуствата и туризма. Обсъдени бяха възможности за разменно гостуване и представяне на занаятчии от двата града, участие на фолклорни групи в организирани фестивали и други значими културни събития.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.