28.02.2020 10:00

Временна организация на движението на МПС на 3 март

Във връзка с подготовката и провеждането на събитията, с които ще бъде честван Националният празник на Република България  на 3-ти март и по случай 142-та годишнина от Освобождението на България се въвежда следната временна организация на движението на МПС:
На 3 март /вторник/2020 г.
-за времето то 09,30 до 12,30 ч. се затваря за движение ул. „Васил Левски“ в участъка от кръстовището с ул. „Христо Ботев“ до кръстовището с ул. Цар Освободител“;
-за времето от 19,45 до 20,30 ч. за движение се затваря Пл. „Цар Асен I“, както и прилежащите улици:
„Иван Вазов“ в участъка от кръстовището с ул. „Читалищна“ до Пл. „Цар Асен I“;
„Читалищна“ в участъка от кръстовището с ул. „Михаил Кефалов“ до Пл. „Цар Асен I“;
„Климент Охридски“ в участъка от Пл. „Цар Асен I“ до каменен мост над река Янтра;
„Никола Пиколо“;
„Михаил Кефалов“ за посоката на движение от кръстовище „Обходен път на крепостта Царевец“-ул. „Крайбрежна“- ул. „Сливница“ до кръстовището с ул. „Читалищна“.
Автобусните линии, засегнати от затворените за движение , посочени по-горе улични участъци за съответните периоди от време ще следват отбивните маршрути:
- автобусите от градски линии  № 50   и № 110 с крайна спирка „кв. Асенов“ –обръщало пред бившия завод „Мавриков“ ще използват обходен маршрут по ул. Михаил Кефалов“, път около крепостта Царевец, и в обратна посока след крепостта Царевец автобусите ще преминават по ул. „Сливница“, ул. „Теодосий Търновски“, ЖП гара, Южен пътен възел, ул. „Христо Ботев“;
- автобусите от градски линии № 20 и №  40  - Площад „Велчова завера“- крайна и начална спирка.;
-автобусите от линия № 5 след спирката на ул. „Сливница“ ще преминават по каменен мост , ще обръщат на кръстовището на ул. Крайбрежна“-ул. „Михаил Кефалов“- път около крепостта Царевец  и обратно и ще следват маршрута през кв. „Света гора“-ЖП гара, - Южен пътен възел и след ул. „Христо Ботев“ ще продължават по регламентираният си , постоянен маршрут.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.