29.01.2020 14:00

Безплатна кастрация на домашни и дворни кучета предлага Общинският приют край Велико Търново

Безплатна кастрация на домашни и дворни кучета предлага общинският приют, намиращ се в покрайнините на Велико Търново - край село Шемшево. Медицинските процедури се извършват от екип от висококвалифицирани ветеринарни лекари в лицензираната амбулатория, която е част от обекта и е оборудвана със съвременна технология.
Мярката е част от политиките, които Община Велико Търново, чрез отдел „Околна среда“ провежда за намаляване на популацията от безстопанствени кучета. Инициативата е както за града, така и за населените места от общината. Предварително записване може да бъде направена на телефони 062619502 и 062619522, в приюта /тел. 0884201234/, както и в кметството на съответното населено място. Ще бъде осигурен и транспорт за животните до населените места в общината.
Методът, получил признание и от Световната  здравна организация, е най-хуманният начин за намаляване на броя на безстопанствените кучета, чиято популация често е пряко обусловена от дворните четириноги. След процедурите всяко куче получава чип, а стопаните ще бъдат освободени от местния данък.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.