28.01.2020 11:30

Грипна ваканция във Велико Търново от 29 януари до 9 февруари включително

Грипна ваканция е обявена във Велико Търново и общината за периода 29 януари – 9 февруари включително. Периодът на преустановяване на занятията е по-дълъг по искане на кмета на старопрестолния град Даниел Панов, предвид предвижданията за отминаване на пика на разпространение на острите респираторни заболявания.

„Темата е особено актуална през последните няколко дни. Запознах се в детайли с всички обстоятелства относно учебния процес, присъствията и отсъствията. Благодаря на учениците за изключително високата активност, за многобройните съобщения, коментари и мнения. Проведох разговори с Регионалната здравна инспекция и макар процентът на отсъствия да е по-нисък от изискуемия, грипна ваканция ще има с превантивна цел“, коментира Даниел Панов.

Вече е издадена заповед от РЗИ, с която се предлага преустановяването на учебните занятия. Тя е отнесена до Регионално управление на образованието.

Детските градини във Велико Търново и общината ще продължат да работят по обичайния си график, с цел улеснение на родителите и предвид техните ангажименти. Присъствието на децата е по лична преценка на семействата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.