25.02.2013 09:26

Нова стъпка към EASA 2014 Велико Търново

  Заместник кмета на Община Велико Търново г-н Ганчо Карабаджаков, главния архитект Николай Малаков и арх. Донка Колева имаха уникалната възможност да участват в организираната от EASA България дискусия за проекта им за провеждане на Европейска асамблея на студенти по архитектура в Старата столица през 2014 година.

Организираното в София събитие събра водещи експерти в областта на образованието по архитектура, както и на организациите, обединяващи архитектите  в България.

Форума беше впечатляващ заради високото ниво на представяне на организацията и атрактивната тема на Асамблеята: ”Symбиоза”.

Господин Карабаджаков сподели очакванията, които Велико Търново има във връзка с този предстоящ уникален за България форум. Той заяви, че очаква събитието да се превърне в огромна лаборатория, в рамките на която най- креативните млади архитекти от цяла Европа ще дадат свобода и простор на своите най - смели идеи и проекти и ги реализират в симбиоза с културното наследство на старопрестолно Търново.

В рамките на форума бяха уточнени и предстоящите през 2013 година събития, които EASA България, в партньорство с Община Велико Търново ще организира, като част от подготовката за събитието през лятото на 2014 година.

През 2014 година България и Велико Търново за пръв път ще имат уникалния шанс да бъдат любезни домакини на Европейската ассамблея на студентите по архитектура.  В рамките на две седмици над 400 студенти по архитектура от всички държави на Стария континет ще се вдъхновяват, ще се опитат да усетят и разберат духа и душата на Велико Търново и да ги осъществят в смели и авангардни архитектурни проекти.

Събитието в София се проведе с любезното съдействие на VIVACOM, Студентски Съвет на Университета по архитектура, строителство и геодезия и Bushmills.

EASA е независима платформа на студенти по архитектура, които самостоятелно организират събития за културен и творчески обмен.

За контакти:

E-mail:   Easa.bulgaria@gmail.com

Facebook:   http://www.facebook.com/EASA.Bulgaria

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.