22.02.2013 16:00

Започна изграждането на приют за бездомни кучета във Велико Търново

  Започна разчистването на площадката, на която предстои да започне строежът на първия приют за бездомни кучета на територията на областта. Приемникът ще се намира извън регулацията на град Велико Търново, посока с. Шемшево, в отдалеченост  от жилищни райони и сгради. След окончателното разчистване на терена ще започне изграждане на сградата. Осиновяването на бездомни кучета от приюта ще се превърне в устойчива практика за цялата община.

 По сигнал на граждани през изминалата седмица инспекторите от отдел „Околна среда” към общинска администрация са открили в кв. „Зона Б” бездомно куче в безпомощно и обезобразено състояние. Кучето в момента е на лечение, като след приключване на процедурите по лечението  ще бъде кастрирано. На тел.062 / 619 502 -  отдел "Околна среда", очакваме да се обадят желаещи за осиновяването му. Своевременно се издирва причинителя на това деяние. В тази връзка и с оглед безопасността на граждани и животни Община Велико Търново припомня на собствениците на домашни любимци разрешените зони за разхождане. Местата  за разхождане са както следва: всички междублокови пространства в град Велико Търново, в които няма изградени детски площадки, "Атлантически парк", КПП на НВУ "В.Левски", теренът между "Билла" и ПГЕ "А. С. Попов" / циркова площадка /, пътеката, свързваща кв. "Бузлуджа" и кв."Чолаковци", районът между кв. "Бузлуджа" и кв."Зона В", хълм "Света гора" и местност "Боруна".

През настоящата година предстои да се разшири зоната за свободно разхождане на домашни любимци в парк "Дружба", както и да бъдат изградени такива на терена до "Циркова площадка" и в парк Света гора.

Разхождането на кучета в регулационните граници на града следва да се извършва с повод. Пускането без повод е разрешено само на специално отредените за целта места в парк "Света гора" и извън границите на жилищните територии.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.