23.01.2013 16:10

Започват ремонтите по проекта за подобряване състоянието на ВиК инфрастуктурата в района на Старо военно училище

  От утре / 24.01 / започват строително-ремонтните работи по проект за подобряване ВиК инфраструктурата на Велико Търново в района на Старото военно училище и района. За да се избегне замърсяването, което е неизбежно по време на изкопните работи, ходовите части на  използваната техника ще бъдат старателно измивани, уточниха от Община Велико Търново.

Полагането на новата водопроводна и канализационна система на града в този участък ще продължи до есента. За да се създаде възможно най-добрата организация за движение и връзка с институциите, чиито представителства се намират в района, строителството ще става поетапно. Първоначално тръби ще се полагат  в северозападната част  на терена, около Националния военен архив.

Тази фаза на проекта е и най-специфичната. Заради характера на терена са предвидени и множество насипи и подпорни стени, за да могат да се спазят технологичните изисквания за наклон на канализацията.

Работата по водния проект продължава в централната част на Велико Търново – по ул. „Независимост” и „Стефан Стамболов”. В района вече започна полагането на нови  водопроводи, които ще намалят до минимум загубите от питейна вода и ще позволят качествени ремонти и на основните улици, които отвеждат към най-важните туристически обекти и забележителности. Строителството в този участък трябва да приключи до празника на Велико Търново - 22-ри март.

В заключителна фаза е и полагането на новата ВиК система по ул. „Цар Тодор Светослав”. Общата стойност на първата фаза от проекта е 44 милиона лева, а финансирането е осигурено  по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013". 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.