29.01.2019 10:25

Велико Търново впечатли туроператори и посетители на световното изложение FITUR в Мадрид

Велико Търново впечатли посетителите и туроператорите по време на първото си участие на световното изложение  FITUR в Мадрид. Международният туристически форум в испанската столица се проведе от  23 до 27 януари т.г и на него старата столица бе представена на щанда на България от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Богатото културно-историческо наследство и даденостите за града като целогодишна  туристическа дестинация са били акцентите при представянето на изложението. На място Общинската туристическа агенция е сключила договори с туристически компании от Иберийския полуостров, както и със седем български туроператори, работещи с испански контрагенти. Установени са контакти и десет нови партньора, които тепърва започват да предлагат България и Велико Търново като маршрути на испанските туристи.

След ръста от над 18% на испанските туристи през миналата година, една от целите на общинският туроператор е удължаване на престоя и предлагане на по-богати пакети с хотелско настаняване, исторически забележителности и различни атракции във Велико Търново и региона.

Международното изложение FITUR в Мадрид се провежда ежегодно от 1981 година и е сред най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб и най-голямото на Иберийския полуостров. Тази година в борсата са участвали 10 190 изложители от 165 държави. По време на събитието са проведени над 6800 бизнес срещи, посетителите са били над 110 860, а акредитираните журналисти: 7 856.

На FITUR България участва за 12-та поредна година, а в тазгодишното издание се включи министърът на туризма Николина Ангелкова и българският посланик в Испания Иван Кондов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.