07.03.2019 13:30

Кметът Даниел Панов бе удостоен с приза „Кавалер на жълтата роза“

Статуетката бе връчена на церемония на „Зонта клуб“ – Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов бе удостоен с приза „Кавалер на жълтата роза“, който всяка година дамите от клуб „Зонта“ в Старата столица връчват на партньори на неправителствената организация. По традиция, статуетката бе връчена на церемония, провела се в навечерието на Международния ден на жената – 8 март. Именно на тази дата през 1919 година в САЩ е създаден първият „Зонта клуб“.
Президентът на местния „Зонта клуб“ Красимира Коцева посочи, че призът се присъжда за успешното партньорство и сътрудничество с Община Велико Търново.
„Жената винаги е бил водещ фактор в нашето общество и в семейството. Благодаря за доброто партньорство, което имаме. Вече две десетилетия „Зонта клуб“ опазва традициите и работи успешно, подкрепяйки различни благотворителни каузи и събития в сферите на здравеопазването, културата, образованието, спорта. Вие впечатлявате и вдъхновявате цялото общество с активността си, с благородните инициативи, давате пример на много момичета и жени. Благодаря ви за приноса, който имате за развитието на Велико Търново“, обърна се към аудиторията Даниел Панов.
В края на церемонията кметът на Велико Търново връчи по една жълта роза на всяка от дамите, част от великотърновската структура на организацията.
Ежегодното за „Зонта клуб“ тържество уважиха много приятели, представители на клубовете „Ротари“, „Лайънс“ и др., областният управител проф. Любомира Попова, заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, генералният мениджър на „Етър ВТ“ Красимир Балъков, общественици.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.