29.10.2018 14:30

Над 50 бесарабски българи ще зарадват великотърновци с концерт в читалище „Надежда“

Над 50 бесарабски българи ще зарадват жителите и гостите на Велико Търново с концерт, който ще състои в утрешната вечер /30 октомври/ в емблематичното за града читалище „Надежда – 1869“. Гостите на Старата столица са от Украйна и Молдова, а повод за изненадата, която те поднасят на великотърновската общественост, е Денят на бесарабските българи – 30 октомври.
Концертът започва в 18,30 ч., а участие ще вземат 23 деца на възраст между 13 и 16 години, част от Детска танцова група „Кадънджа“ – с. Кубей, музиканти и танцьори от ансамблите „Български сърца“ /с. Нови Троян/, „Хор на учителите“ /с. Чийший“/ и „Мюзик Драйв“ /Всеукраински център за българска култура, Одеса/. Входът е свободен.
Групата бесарабски българи е на посещение в България, а идеята и желанието за гостуването в Старата столица възникват спонтанно. Организацията на концерта и визитата веднага получават подкрепата на кмета на Велико Търново Даниел Панов, на „Лайънс клуб Велико Търново – Арбанаси“ и на местния бизнес.
В старопрестолния град бесарабските българи ще бъдат посрещнати лично от Даниел Панов, ще посетят крепостта Царевец и други исторически забележителности и паметници на културата. Подарък за тях ще бъде прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.