10.10.2018 20:00

Ученици от Велико Търново изпробваха новите площадките за пътна и пожарна безопасност

30 ученици от Велико Търново се обучаваха на новите площадки за пътна и пожарна безопасност, които бяха открити преди месец в село Балван. Децата от ОУ „Петко Р. Славейков“ в Старата столица и техните учители се увериха, че новите придобивки са много полезни както за практически занимания, така и за теория.
Служители на областните дирекции на МВР и на пожарната влязоха в ролята на лектори и треньори. Малчуганите се учиха как да гасят пожар и да помогнат на човек, изпаднал в беда заради огнена стихия. Децата се запознаха с различните видови пътни знаци и маркировка и с правилата за движение.
Учениците бяха приветствани от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, както и от началниците на отдел „Охранителна полиция“ и на сектор „Пътна полиция“ – комисар Стефан Николов и главен инспектор Атанас Атанасов.
Двете нови площадки са единствени по рода си в България. Създаването им е резултат от партньорството между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружението на кметовете и кметските наместници, дарителската организация „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България.
Придобивките могат да бъдат ползвани както от малчуганите и учениците от центровете за работа с деца и младежи в населените места от общината, така и от деца от Велико Търново и цяла България.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.