11.10.2018 15:00

Велико Търново бе домакин на работна среща за учредяването на Организация за управление на Старопланински туристически район

Велико Търново бе домакин на работна среща за учредяването на Организация за управление на Старопланински туристически район. По покана на кмета Даниел Панов, във форума участваха представители на десетки общини, на държавни институции, включително и експерти от Министерството на туризма, на туристически организации и др.

Срещата бе открита от заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и от областния управител проф. Любомира Попова. Снежана Данева-Иванова приветства гостите на форума и ги поздрави от името на кмета Даниел Панов. Тя подчерта, че със създаването на бъдещата организация институции, неправителствени организации и бизнес получават още една възможност да работят в партньорство за разширяване на туристическия продукт, рекламата и маркетинга му.

Гостите от Министерството на туризма разясниха подробно процедурите по учредяване и функциониране на бъдещата организация, както и ползите от създаването й.

Концепцията за туристическото райониране, създадена от Министерството на туризма, предвижда Велико Търново да бъде център на Старопланинския район. Вече е внесено предложение до Великотърновски общински съвет за съгласие Общината да участва в Организацията за управление на района, както и за членство в учредителния комитет. Очаква се местният парламент да се произнесе на редовната сесия в края на месеца.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.