02.02.2018 12:00

Във Велико Търново подготвят голям базар за Баба Марта

Започна подготовката на базар за мартеници, който ще бъде открит във Велико Търново на 16 февруари. 170 са местата в Старата столица, където търговците ще могат да предлагат своите ръкоделия по случай Баба Марта. Локациите са определени със заповед на кмета Даниел Панов и обхващат както централната част на града, така и кварталите.
Места за продажба на мартеници ще бъдат обособени по главните улиците „Независимост” и „Васил Левски”, около пазара и по ул. „Христо Донев” в кв. „Бузлуджа”, край търговския център в кв. „Чолаковци”, по ул. „Симеон Велики” в кв. „Колю Фичето”, в кварталите „Картала” и „Зона В”.
От днес (2 февруари) стартира приемът на заявления за наемане на търговски площи. Документите следва да бъдат подавани в Центъра за обслужване и информация, намиращ се на партера в сградата на общината. Редът и условията за търговия с мартеници са създадени съгласно Наредбата за търговска дейност.
Заявленията и приложенията към тях ще бъдат обработвани според времето на тяхното постъпване. Хората с трайни увреждания, на които е издадено разрешение за търговия на открито, ползват 50% отстъпка от цената за наем. 
Базарът ще отвори на 16 февруари, а продажбата на мартеници ще продължи до 1 март включително. По тротоарната площ пред паметника на Васил Левски масите могат да бъдат поставени на 20 февруари. Физическите лица и търговците трябва да спазват разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда и да почистват зоните, в които извършват дейност.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.