21.11.2017 16:00

Даниел Панов поздрави бивши директори и учители за Деня на християнското семейство

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изненада приятно бивши директори и учители от училищата в Старата столица. Поводът за срещата с дейците на образованието бе Денят на християнското семейство – 21 ноември.
„Вие, уважаеми учители, сте своеобразни духовни родители на поколения великотърновци и българи. Огромна е вашата роля за нашето възпитание, духовно и личностно израстване. Благодаря ви, че посветихте живота си на просветата. Много голям е вашият принос Велико Търново да е духовна, културна и образователна столица“, обърна се към присъстващите Даниел Панов.
„Нека всеки млад учител следва добрия пример на своите бивши колеги. Те ни възпитаваха в дух на родолюбие, научиха ни на любов към знанието, да обичаме България и Велико Търново, да съхраняваме и предаваме традициите и обичаите“, каза още Даниел Панов в обръщението си към образователните дейци.
Кметът на Велико Търново подчерта, че както по времето на великия българин, великотърновец и държавник Стефан Стамболов, така и днес образованието е водещ национален приоритет за правителството и за местната власт.
Учителите бяха поздравени от ученици от Старопрестолна гимназия по икономика и Средно училище „Емилян Станев“. Срещата уважиха също областният управител проф. Любомира Попова, началникът на Регионалното управление по образованието Розалия Личева, общински съветници, университетски преподаватели и др. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.