29.09.2017 17:00

Любители фотографи от клубовете на пенсионера подредиха изложба

Любители фотографи от клубовете на пенсионера и инвалида в община Велико Търново съставиха поредната си самостоятелна изложба. Експозицията е подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” в старопрестолния град и е съставена от близо 100 фотографии, тематично подредени върху пана.
Темата, върху която повече от 30 творци зад обективите са работили, е „Моята прекрасна родина”. Снимките представят впечатленията на всеки един автор от природните и историческите забележителности на България, от нематериалното културно наследство.
Изложбата е съвместна инициатива на клубовете на пенсионера и инвалида, както и на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Поводът е Международният ден на възрастните хора, който е отбелязван на 1 октомври. Авторите на най-добрите кадри бяха отличени с грамоти и книги.
Гост на откриването на експозицията бе заместник-кметът на община Велико Търново Ганчо Карабдажков. Той поздрави авторите и многобройните гости на изложбата от името на кмета на старопрестолния град Даниел Панов. „Вашият принос за културния живот в Старата столица е безспорен. Бъдете здрави и все така креативни“, обърна се Карабаджаков към любителите фотографи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.