19.09.2017 10:00

Велико Търново събира българските производители на „Трапезица Фест“

Първо специализирано изложение на български производители на храни и напитки ще се проведе във Велико Търново от 12 до 14 октомври 2017 година. “Трапезица Фест“ е вдъхновено от инициативата на БНТ „Вкусът на България“ – част от кампанията „Купувам българско“. Организира се от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, Националното сдружение на общините, , Прим Експо и Прим Нет ООД.
На изложението утвърдени компании от хранително-вкусовата промишленост, ферми и малки производители на храни по уникални семейни рецепти ще покажат пред търговци и клиенти своите нови продукти и търсени на пазара стоки. През трите дни на събитието в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъдат представени месо и месни произведения, мляко и млечни продукти, птиче месо и продукти, яйца, хляб и хлебни изделия, захарна и сладкарска продукция, риба и рибни продукти, мед и пчелни продукти, сокове и безалкохолни напитки, вино, пиво и спиртни напитки, производители на плодове, зеленчуци и подправки, кулинарна продукция и консерви по оригинални регионални рецепти от цялата страна.
В началото на месец май 2017 г. Националното сдружение на общините в Република България и БНТ 2 стартираха съвместна кампания „Вкусът на България“.  Инициативата си постави за цел да съдейства на българските производители в преодоляването на пречките за развитие на икономическата им активност. Паралелно с активните действия за  законодателни промени в полза на производителите на храни, Сдружението на общините дава възможност за съвременно представяне на „Трапезица Фест“  на множество малки и средни предприятия, които съхраняват местните традиции, вкусове, развиват регионалната специфика и поддържат отглеждането в страната на изчезващи култури.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.