18.09.2017 16:00

Десетгодишен юбилей на младежкия център отпразнуваха в Ресен

Десетгодишен юбилей на центъра за работа с деца и младежи отпразнуваха в с. Ресен. За времето създадената от Община Велико Търново социална услуга доказа ефективността си – малчуганите и тийнейджърите припознаха центъра като предпочитано място за тяхното свободно време, изпълнено със забавления, игри, полезни житейски уроци, спорт.
Тържеството събра десетки деца от селото, техните близки, както и многобройни гости. Сред тях бяха заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова, началникът на великотърновското полицейско управление гл. инспектор Валентин Къндев, кметицата на Ресен Йорданка Колева, представители на регионалната пожарникарска служба, на общинската администрация и др.
От името на Община Велико Търново и кмета Даниел Панов децата и младежите в с. Ресен получиха подарък - интерактивна карта на света. Изненади бяха подготвили и останалите гости.
Центърът за деца и младежи в с. Ресен е създаден по програмата на Община Велико Търново и сдружението на кметовете и кметските наместници „Отвори очи, има кой да ти помогне“, с подкрепата на дарителската организация „Св. Иван Рилски“. Една от най-успешните инициативи, случваща се всяка година се в с. Ресен и в още 19 населени места е Лятната детска полицейска академия. Благодарение на партньорството между местната власт, полицията, пожарната и неправителствения сектор стотици деца знаят как да се предпазват от основните престъпления, как да бъдат примерни пешеходци, какви мерки да вземат при пожар и др.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.