29.09.2016 14:00

Общинският съвет даде съгласие за споразумение между Община Велико Търново и Министерството на отбраната за бившето сержантско училище

Великотърновският общински съвет даде съгласие за сключването на двустранно споразумение между Община Велико Търново и Министерството на отбраната. Съглашението касае безвъзмездното прехвърляне в полза на Общината на сградите на бившето сержантско училище и прилежащите терени, за което кметът Даниел Панов и екипът му водят разговори повече от три години.
В последното си становище министърът на отбраната Николай Ненчев посочва, че недвижимото имущество е с отпаднала необходимост и не се ползва по предназначение, като изразява положително становище за прехвърлянето на четирите имота. Ангажиментът на Община Велико Търново по споразумението ще е да ремонтира и възстанови със средства от общинския бюджет киносалона на Военния клуб в старопрестолния град. Помещението и сградата бяха засегнати при пожар през 2014 г. Реконструкцията ще струва до 500 000 лева с ДДС, като количествено-стойностната сметка тепърва ще се прецизира съвместно от Общината и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”.
Бившето сержантско училище не се ползва по предназначение повече от 15 години. Стойността на имотите, чиято площ е над 47 декара, се оценява на няколко милиона лева. Договореностите са постигнати след проведени многократни разговори между представители на Община Велико Търново, Министерството на отбраната и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.