31.03.2016 12:00

Монтирани са кошовете на игрището в кв. „Кольо Фичето“. След разчертаване на игралното поле то ще бъде отворено за спортуващи

До броени дни ще бъде отворено за игра новото баскетболно игрище, изградено до ул. „Илия Янулов“ в квартал „Колю Фичето”. Баскетболните кошове вече са монтирани, предстои игралното поле да бъде разчертано до началото на идната седмица.
На 11 март бяха отлети бетонните фундаменти, върху които точно десет дни по-късно са поставени металните конструкции на кошовете.
„От съображения за сигурност бяха изчакани още няколко дни, за да наберат необходимата якост отлетите фундаменти.“ Опазване животът и здравето на децата и възрастните, които ще ползват площадката имат най- голямо значение. Безопасността при експлоатация на съоръжението са водещи”, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви” - Петко Павлов.
Площадката е част от  оформящият се в квартала Спортен комплекс. Изграден по проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. В рамките на комплекса е и мрежа от алеи към съществуващия детски кът.
Спортната зона се намира в междублоковото пространство, което е обградено от улиците „Илия Янулов”, „Георги Бакалов” и „Мария Габровска”. С реализацията на проекта то е изцяло облагородено. Общата площ на новите алеи, чрез които баскетболният терен и площадката за скейтборд са свързани с детския кът, е 527 квадратни метра. Поставени са и осем кошчета за смет.
Баскетболното игрище е 505 квадратни метра и е оградено, поставена е специалната ударопоглъщаща настилка, оформена е и трибуната за зрители с над 100 седалки. На изток от него е асфалтовата площадка с рампа за скейтборд. Нейната площ е 350 квадратни метра.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.