28.03.2016 17:00

Даниел Панов изиска инвестиционните намерения за старата част на Велико Търново да бъдат съгласувани с новия проект за рехабилитация на близо 40 улици

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изиска инвестиционните намерения за старата част на старопрестолния град да бъдат съобразени с новия проект за рехабилитация на близо 40 улици. Това стана ясно след среща с експерти по градоустройство и представители на експлоатационните дружества, които оперират на територията на града. Даниел Панов ги запозна с одобрената Инвестиционна програма на Общината по оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020” и включените в нея проекти.
Едно от инвестиционните намерения в групата дейности "Градска среда" предвижда реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа, прилежащите тротоари, пешеходните алеи и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление. Даниел Панов посочи, че проектът включва близо 40 улици в частта на града от Централната поща до площад „Цар Асен I” пред Царевец. Сред тях главните отсечки ”Независимост”, ”Стефан Стамболов”, ”Велчо Джамджията” и ”Иван Вазов”, улица ”Гурко” и алеите около нея, площадите ”Съединение” и ”Самоводски пазар”, както и редица улици в квартал ”Варуша”.
Кметът Даниел Панов обяви, че експлоатационните дружества следва да съобразят своите капиталовложения с инвестиционните намерения на общината. Подмяната, ремонтът или новото строителство на подземната комуникационна мрежа в старата градска част следва да бъде извършена преди реализацията на етапите от големия проект. Причината е изискването пет години след приключване на строителството и ремонта на градската среда да не се разкопават уличните и тротоарните настилки.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.