17.03.2016 16:21

Даниел Панов гостува на заседание на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов бе гост на Общото събрание на Националната асоциация на председателите на Общински съвети в България. Заседанието се проведе в Пловдив, а старопрестолният град бе представляван и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
„Като председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и като кмет на старата българска столица апелирам и ви поздравявам за напредъка, който Асоциацията бележи. Бъдете единни и се обединявайте около важните каузи за просперитета на общините. Нека да превръщаме градовете и селата в България във все по-добри места за живеене, бизнес, образование, туризъм”, обърна се към председателите на общински съвети Даниел Панов.
Панов припомни, че време на избора му за председател на УС на НСОРБ политическите сили са постигнали завидно политическо разбирателство и единение. „Това е пример как трябва да се работи за благото на общините. Една от основните цели пред мен и пред Управителния съвет на Сдружението е жителите на всяка улица във всеки един град и село да усетят смисъла от нашето управление, без значение колко големи са населените места и общините и коя партия ги управлява”, каза още Даниел Панов.
Председателят на УС на НСОРБ подчерта, че една от най-важните задачи пред местните власти е насърчаването на процеса на финансова децентрализация. Даниел Панов подчерта, че това е важен фактор за развитието на всеки един регион в България.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.