17.03.2016 17:00

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските предприятия и търговски дружества

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова откри форума

Велико Търново е домакин на Третата национална среща на общинските предприятия и търговски дружества. Организатори са Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и неговото търговско дружество „НСОРБ – Актив” ЕООД. Форумът, който се провежда днес и утре, бе открит от заместник-кмета на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова.
„Срещи като днешната са много полезни за местната власт в България. Хубаво е, че подлагаме на широк дебат теми, свързани с пазарното развитие на общинските стопански субекти, общинското здравеопазване, комуналните услуги и благоустройство, транспорта. Община Велико Търново се е доказала със своите ефективно работещи общински предприятия и търговски дружества. Надявам се, че заедно ще обменим опит и да споделим добри практики, които да бъдат полезни за всички ни”, каза в приветствието си Снежана Данева-Иванова. Тя поздрави участниците във форума от името на кмета на община Велико Търново Даниел Панов, който е новият председател на Управителния съвет на НСОРБ. Със съдействието на Даниел Панов като подарък е осигурена прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – Звук и светлина”.
Снежана Данева-Иванова припомни, че само за 2015 г. новозакупените дълготрайни материални активи на общинските дружества и предприятия са на обща стойност над 11 милиона лева. „Комплексният онкологичен център е сред най-съвременните лечебни заведения в цяла България. С дейността си общинското туристическо дружество „Царевград Търнов” ЕООД има съществен принос в икономическото позициониране на Велико Търново по оста туризъм – търговия – транспорт”, посочи Снежана Данева Иванова. Тя добави, че петте общински предприятия са с положителен финансов баланс, генерират сериозни приходи и водят до големи икономии за общинския бюджет.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.