29.01.2016 14:00

Велико Търново отново разполага с покрита лекоатлетическа писта, кметът Даниел Панов даде старт на първия спортен турнир

Велико Търново отново разполага с покрита лекоатлетическа писта, която отговаря на международните изисквания и стандарти. Трасето е положено в една от изцяло реконструираните спортни зали в южното крило на стадион „Ивайло”. Кметът Даниел Панов даде старт на първия турнир, в който участваха 95 деца и младежи от клубовете по лека атлетика във Велико Търново, Горна Оряховица, Русе, Стара Загора, Шабла и Правец. Те се надпреварваха в две дисциплини – бягане на 60 метра и тласкане на гюле. Своеобразното откриване на новата спортна придобивка бе уважено от изявени великотърновски спортисти, общински съветници, родители и любители на леката атлетика.
„За първи път от 1974 г. петте южни зали на стадион „Ивайло” са основно ремонтирани. Преди пет години поех ангажимент пред обществеността да обновим спорната инфраструктура и съоръженията, да създадем условия за нашите таланти, настоящи и бъдещи спортисти. Заедно с екипа ми ще продължим да работим, за да има Велико Търново още по-добри условия и възможности и за професионален, и за масов спорт”, каза кметът Даниел Панов. Той изказа благодарност към треньора Людмила Георгиева и към всички, работили по реализацията на проекта за покритата лекоатлетическата писта.
Реконструкцията на покритата лекоатлетическа писта е част от големия проект на Община Велико Търново за ремонт на южните спортни зали в стадион „Ивайло”. Общата му стойност е 2 милиона лева, а средствата са осигурени от спортното министерство. Новата положена настилка е с площ от 1708 метра. Изцяло е подменена дограмата на залата, стените са топлоизолирани, монтирани са енергоспестяващо осветление и пожароизвестителна инсталация, а отоплението се осигурява от три газови конвектора. Ремонтиран е таванът на помещението, чиято площ е над 4600 квадратни метра. Лекоатлетите разполагат с нови стартови блокчета, препятствия, скочище, стойки и летви за скок на височина. Сменено е оборудването и в сектора за скок на дължина, нови съоръжения са осигурени също за секторите за тласкане и овчарски скок.
Управителят на общинското предприятие „Спортни имоти” Петко Павлов припомни, че в първия мандат на кмета Даниел Панов инвестираните средства в спортната база на стадион „Ивайло” са за над 5 милиона лева. Освен ремонт на южните зали, напълно бяха обновени лекоатлетическата писта и футболният терен. Община Велико Търново работи за осигуряване на финансиране по още няколко проекта – за мултифункционален тренировъчен комплекс до западната трибуна на стадиона, за ремонт на южните трибуни и осветлението.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.