27.01.2016 11:00

Собствениците и ползвателите на сгради следва да вземат мерки за премахването на висулките и снежните маси от покривите

Община Велико Търново припомня, че собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, търговски обекти и други недвижими имоти следва сами да вземат мерки за отстраняване на ледените висулки от покривите. Задълженията са заложени в Наредбата за опазване на околната среда. Те се отнасят също за ръководителите на учреждения, стопанки и обществени организации, за директорите на учебните, детските и здравните заведения.
Ако висулките и снежните маси по покривите са на недостъпни места, великотърновци следва да потърсят съдействие от специализираните формирования на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Сигнали могат да бъдат подавани и на тел. 112, за да бъдат пренасочени към институциите, които разполагат със специализирана техника, с цел взимане на необходимите мерки.
Особено внимание следва да се обърне на участъците от покривите, на които са поставени рекламни съоръжения, водосточни тръби и други временни олекотени конструкции.
Във връзка с очакваното повишаване на температурите кметът Даниел Панов е разпоредил наблюдение на нивата на р. Янтра и притоците й. Последните данни сочат, че в предобедните часове на 27 януари нивото на Янтра в района на кв. „Чолаковци” е 1,20 м., или далеч от критичната точка от 6 метра.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.