21.01.2016 14:20

Кметът Даниел Панов възложи проверка на снегопочистването и сметосъбирането във Велико Търново за периода на обилните валежи

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов възложи проверка на снегопочистването и сметосъбирането във Велико Търново за периода на обилните валежи. Причината са сигналите от граждани, постъпили до оперативния щаб, който контролира цялостната дейност, свързана със зимната поддръжка. Сформирана е комисия, която в рамките на седмицата трябва да изготви подробен доклад.
Снеговалежът във Велико Търново продължи повече от 44 часа, а снежната покривка в общината достигна до 45 сантиметра. През цялото време кметът Даниел Панов лично обхожда различни райони в старопрестолния град и проверяваше как се изпълняват мерките по сигналите на великотърновци. Основните улици са били проходими и почистени в определения срок между 2 и 6 часа от спирането на валежите. Установено е забавяне при изриването на снега от второстепенните улици. В тази връзка се обсъжда налагането на глоба за отговорната фирма в размер на 30% от възнаграждението, което се дължи за конкретния период.
Проблеми са възникнали и при сметоизвозването, което също е обект на проверка от страна на комисията. По предварителни данни заради забавяне санкцията за дружеството, което изпълнява дейността, ще бъде между 8 и 10 хиляди лева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.