21.01.2016 13:00

Даниел Панов поздрави лекари и акушерки за Деня на родилната помощ, все повече бебета се раждат във Велико Търново

Все повече бебета се раждат във Велико Търново, а старопрестолният град се утвърждава като предпочитано място за бъдещите майки и младите семейства. Кметът Даниел Панов обяви, че за 21 дни от началото на годината новородените пеленачета в акушер-гинекологичното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” вече са с 29 повече спрямо първия месец на 2014 г. Ражданията за цялата 2015 г. пък са със 77 повече спрямо 2014. Само Варна и Велико Търново са градовете в Северна България, които отчитат положителен демографски прираст за миналата година.
„Бъдете здрави и нека семействата ви се радват на благоденствие. Благодаря на всички вас, че давате всичко от себе си и дарявате семействата с най-хубавото нещо – децата”, обърна се Даниел Панов към лекарите, акушерките и медицинския персонал от родилното отделение във Велико Търново.
„Само от началото на годината имаме 53 раждания, а за януари миналата година те са били 24. За последното тримесечие на 2015 г. имаме 75 бебета повече спрямо същия период на 2014 г. Демографските проблеми са едни от най-важните пред местната власт. Стремежът ни е да се грижим не само за градската среда, но също за образованието още от детската ясла чак до университета, както и за всичко онова, което децата ползват. Смятам, че даваме всичко от себе си това да се случва в нашия град”, продължи Даниел Панов.
Кметът припомни, че добрата работа с централната власт също благоприятства развитието на здравната инфраструктура, а в момента в родилното отделение се извършва основен ремонт, финансиран от Министерството на здравеопазването.
Даниел Панов бе гост на тържеството в АГ-отделението към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” по случай Деня на родилната помощ – Бабинден. По инициатива на клуб „Зонта” бе орисано първото бебе на Велико Търново за 2016 г. – малкият Кристиян. Родителите му Красимира и Росен бяха изненадани с подаръци от благотворителната организация.
Завеждащият родилното отделение доц. д-р Светлозар Стойков благодари на Даниел Панов, Община Велико Търново, на клубовете и фондациите за усилията, които се полагат за подобряване на здравеопазването. Кметът на старопрестолния град също изрази признателност за благотворителните акции, които клуб „Зонта”, фондация „Съзидание” и други неправителствени организации непрекъснато организират в подкрепа на неонатологията и акушер-гинекологичното отделение.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.