17.08.2012 16:50

До 22 септември ще бъде готов площадът пред „Царевец”

Председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и шефът на Дирекция „Строителство и устройство на територията” в Община Велико Търново инж. Динко Кечев направиха днес изненадващи проверки на обектите по двата големи проекта, които в момента развива Общината – този за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура, както и т.нар „воден проект”, който ще подобри водоснабдителните и канализационни услуги за търновци.

Всички строително-ремонтни дейности се изпълняват в срок, констатираха общинарите. В момента се поставя настилката на площада пред Царевец и до 22 септември той ще бъде готов. До края на септември трябва да бъде завършен и предвиденият мултимедиен посетителски център. Вече е готово пространството пред църквата „Св.св. Апостоли Петър и Павел”. Крайният срок за въвеждане в експлоатация на всички обекти, застъпени по този проект, е краят на 2012г. и той ще бъде спазен, категоричен е инж. Кечев.

В темпо вървят и работите по проекта за подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. Дейностите по него се извършват поетапно и ще приключат до края на 2013-а. „Гледаме да не се разкопават повече от три улици, за да не се затруднява движението в града. Веднага след подмяната на тръбите, пътните платна се възстановяват, за да се сведе до минимум неудобството за гражданите ”, обясниха Ашиков и Кечев.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.