26.09.2015 14:00

Деца от девет държави се надпреварват за престижното музикално отличие „Сребърна Янтра”

Деца от девет държави се надпреварват за престижното музикално отличие „Сребърна Янтра”. Статуетката е голямата наградата в международния конкурс „Сребърна Янтра”, който се провежда за тринадесети път в старата столица с помощта на Община Велико Търново. Специален гост е победителят от Детската Евровизия – Малта ‘2014 г. Винченцо Кантиело /Италия/. 15-годишният изпълнител също ще се включи в концертната програма.
„Горд съм, че Велико Търново отново е домакин на музикален форум, който допринася за утвърждаването на старопрестолния град на културна столица в България и по света. Международният конкурс „Сребърна Янтра” е трамплин за младите изпълнители от страната и чужбина към голямата сцена както на национално, така и на международно ниво”, заяви по време на откриването председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков.
Конкурсната програма продължава през целия днешен ден. Галаконцертът на участниците в музикалната надпревара „Сребърна Янтра” и награждаването са в неделния ден. Петчленно авторитетно международно жури с председател Силвия Кацарова оценява младите таланти.
„Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Наскоро конкурсът бе включен в съпътстващата програма на престижното и международно музикално състезание „Славянски базар”.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.